Jeg får ofte spørsmål om å gi oppskriften på pizzadeig jeg har laget. Det som dessverre er sannheten, er at det ikke er nok med en oppskrift; det har tatt meg selv seks år å lage perfekt deig hver gang så «oppskriften» er mye erfaring og godt håndverk og ikke ingredienser og mengde. «Hemmeligheten» i en god pizzadeig ligger i de små detaljene i hvordan man gjør ting og det å være nøyaktig og dette er det vanskelig å beskrive i en «oppskrift».
Hvis du allikevel er klar for å ta en utfordring så er min anbefaling å bare være stolt av hvilket som helst resultat du oppnår og bare prøve å bli flinkere hver gang. For flere tips anbefales fb-gruppa «Pizzabakerne», nettsiden www.pizzamani.no og for de viderekomne den italienske fb-gruppa «PIZZAIOLI UN’ARTE!!!!!!» (fb har oversettelses-funksjon). Ett meget viktig hjelpemiddel er appen «Pizzapp».
Lykke til!
Antall pizzaballer: 4 stk
Vekt per ball: 265 gram
Hydrasjon: 62 % vann
Salt: 3 %
Hevetid:
Forbered neste steg:
Se video om «lukking» av deigen: Video.
Lykke til med bakingen!
Christian Oppegaard
Tel 92467266